Nog geen reacties

Nieuwe Geestdriftdiensten

De Geestdriftdiensten van de afgelopen maanden zijn geëvalueerd en als geheel positief ervaren. Het aansteken van een kaars en het kunnen opschrijven van een gebedsintentie heeft zeker voldaan aan een behoefte en is een element dat zeker mag terugkomen in een Geestdriftdienst. Wel is het belangrijk om te kijken of het past in de dienst; in de Top-2000 paste het niet goed en daarom is het daar niet gedaan. Het aantal personen dat een dienst voorbereid, zo’n 4 tot 6 personen, voldoet goed. Iedereen kan en mag inbrengen wat hij/zij wil en kan , kan aangeven welke datum het beste schikt om mee te helpen, rekening houdend met de eigen agenda. Fijn dat er ook nu weer andere personen mee willen helpen aan een Geestdriftdienst. Er zijn nu zo’n 14 gemeenteleden betrokken bij de Geestdriftdiensten. Punt van aandacht is het gebruik van de Engelse taal; lang niet voor iedereen even makkelijk te volgen.

Er zijn weer thema’s bedacht voor de komende drie Geestdriftdiensten. Twee diensten vallen in de Veertigdagentijd, waarvan het landelijk thema is ‘Onvoorwaardelijke liefde’. Daar willen we bij aansluiten. Het thema voor 18 februari is ‘Zielsveel’ en voor 18 maart ‘Onvoorwaardelijk’. De laatste Geestdriftdienst voor de zomervakantie, 15 april, heeft als thema ‘Loslaten(?!)’. Na deze diensten evalueren we opnieuw en bekijken we of het weer mogelijk is om na de zomervakantie ook weer Geestdriftdiensten te realiseren. Wil je meehelpen aan één van de komende diensten of na de zomervakantie, heb je ideeën of andere opmerkingen, laat het weten per mail: geestdrift@arkedrachten.nl of spreek Dorine Sloot even aan.

Plaats een reactie