Nog geen reacties

De ZAM-diensten

Op dit moment is er veel in beweging in de Protestantse Gemeente van Drachten. Daar moeten wij allen onze weg in vinden. Er was een rooster voor de diensten van 2019 gemaakt. De ZAM-diensten stonden ook in Geandewei. Om tijd te krijgen om alles goed te regelen en zorgvuldig met verschillende wensen om te gaan, is het preekrooster voor de eerste drie maanden gewijzigd. Zo hopen wij dat er goede balans is, waar wij samen enthousiast mee kunnen werken.

Het nieuwe rooster is als volgt opgebouwd: de ene zondag hebben wij dienst in de “eigen wijkkerk” en de andere zondag is er een ZAM-dienst. Zo wisselt dat steeds af en kunnen wij aan de ene kant blijven genieten van diensten dichtbij huis en aan de andere kant met elkaar kennismaken en toegroeien naar een nieuwe gezamenlijke start van Zuiderkerk, Arke en Menorah.

Eén keer in de maand is er een ZAM+-zondag. Dan zijn er dus twee diensten achterelkaar in één wijkkerk. Er is een kort ochtendgebed om 8.45 uur voor hen die van een rustige dienst houden, die maximaal 45 minuten duurt. Om 10.00 uur is er dan een dienst met iets een plus, zoals extra muziek, zang of andere vormen. Zo willen we graag de ZAM-diensten een nieuwe impuls geven en zoeken naar nieuwe wegen.

In januari weten wij meer over de ontwikkelingen en zullen wij verder het rooster vaststellen.

Namens de moderamina van de wijken Oost, West en Zuid,
Hans Dorsman.

 

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.