2

Even voorstellen……

Graag wil ik mij voorstellen als het nieuwe ‘gezicht’ van het Centraal Pastoraal Aanspreekpunt (CPA) in de wijkgemeente Drachten West.Ik ben gevraagd om deze functie van Karla Marinus over te willen nemen.

Het pastoraat vind ik een heel belangrijke zaak in de gemeente, omdat daarin toch vaak de persoonlijke troost en bemoediging gezocht wordt in tijden, dat je je als mens kwetsbaar voelt en in het geloof je ‘houvast’ zoekt.Daarom heb ik “Ja” gezegd op deze ‘roeping’, hoewel ik me ervan bewust ben dat de mede-organisatie van het pastoraat geen gemakkelijke taak is. Per 1 februari neem ik het ‘stokje’ van Karla Marinus over, met heel veel respect hoe zij deze functie heeft vervuld.

Ik vraag steun van de gemeente om mijn taak goed te vervullen. ‘Goed’ betekent voor mij dat, met een goede organisatie, mensen díe pastorale begeleiding krijgen die zij nodig hebben. Ik kan mijn functie daarom alleen dán goed uitoefenen als ik op de hoogte ben van wat er nodig is. Daarom hoop ik dat u mij het vertrouwen geeft en zich vrij voelt om mij, als CPA, aan te spreken, te mailen of te bellen als u behoefte heeft aan een pastoraal gesprek wilt met de predikant, de pastoraal werker of pastoraal bezoekers. De drempel is soms misschien hoog, maar hoe troostvol kan het zijn om met elkaar, in vertrouwen, over je geloofsvragen te spreken!

Ik ga het CPA-schap combineren met mijn kerkfunctie van contactpersoon in de Morra en met mijn praktijk voor Professional Organizing. In dit vak werk ik in de privésfeer van mensen, waar het gaat over het overzichtelijk bewaren van spullen en paperassen en ruimte maken en de keuzes die daarvoor nodig zijn. Vertrouwen is daarbij een heel belangrijk aspect. Luisteren, met mensen meedenken, samen zoeken naar passende oplossingen zijn de zaken waar ik mij dagelijks mee bezig houd. Het omgaan met vertrouwelijke gegevens is voor mij dus een normale zaak.

Ik ga mijn best doen voor het pastoraat, in Verbinding en Vertrouwen en hoop hierin op uw medewerking.

Wilt u contact met mij opnemen, dan het liefste via de mail: pastoraat@arkedrachten.nl en bij dringende zaken graag per telefoon: 06-1339 7495. Ik ben, door mijn werk, onregelmatig bereikbaar, dus aarzelt u niet om in te spreken op het antwoordapparaat, dan bel ik dezelfde of de volgende dag terug.

 

Reacties ( 2 )

 1. Beantwoorden
  Cor klomp says:

  Heb u stukje gelezen en hoop dat u slaagt en wil u bij deze sucses wensen ik heb wel een vraag voor u ik ga binnenkort verhuizen die kant op maar ben al jaren niet meer na een kerk geweest omdat ik vroeger vreselijk streng gereformeerd opgevoed ben wat soms behoorlijk botste met m’n pa ik heb ze voorgelogen ik was 20 jaar zei dat ik na de dienst ging maar stiekem gingen we na een ander dorp dat is uitgekomen en m’n vader heeft me daarna zo vernederd ik had net m’n klederdracht uit liep in m’n ondergoed hij heeft me aan m’n haren mee na binnen genomen waar ik een pak slaag kreeg zal me nog lang heugen m’n mam en mn oma waren er bij daarna moest ik op m’n knieën en vergiffenis vragen aan de heer wat ik gedaan ik heb gehuild omdat mij vader mij gebroken had daarna werd ik terplekke door m’n moeder gewassen wat heb ik me geschaamd toen te bed gestuurd ik zal het m’n leven nooit en nooit vergeten maar een half jaar geleden kreeg ik zo maar weer interesse in De Heer ik kan alleen geen keus maken katholiek hervormd of gereformeerd Jezus wil dat ik m’n ouders en m’n oma vergeef en ik wil nogmaals vergiffenis vragen voor m’n gedrag destijds maar voelde mij zo vernederd dat ik niet meer wilde bidden en dat heb ik 35 jaar volgehouden ik zou graag willen dat u mij zou kunnen helpen een keus te maken mvg cor

  • Beantwoorden
   Karla Marinus says:

   Goedenavond Cor Klomp

   We willen graag met u in contact komen
   Kunt u uw mailadres of telefoonnummer doorgeven via de mail voorzitter@arkedrachten.nl

   Groet Karla Marinus

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.